söndag 23 maj 2010

Fotosession på Bomstad

Hej allihop! (fast kanske inte är så många som läser, eller ? )


Ekstam Entertainer

Idag har jag fotat en eldunderhållare eller vad man ska kalla det.. Joakim Ekstam heter han iaf och han kommer ifrån Forshaga... Tänkte skriva lite om hur jag gjort för att få bilderna så som dem blev..

Ekstam Entertainer
Först måste man "tanka" lite med lampolja =)

Ekstam Entertainer BTS
Så här såg det utom bakom kulisserna (tänkte att ni kanske ville se lite såna bilder också?)
Har använt 2 st blixtar, 1 från varje håll. Den ena har ett filter för att få blixtljuset lite mer åt eldfärgshållet och den andra har jag inget filter på..

Ekstam Entertainer setup-shot
Har ställt blixtarna såhär och underexponerat omgivningen lite och sen kört med blixtarna på, Joakim håller på att släcka eldstavarna genom att snurra dem supersnabbt.. då ryker det =)

inställningarna på kameran varierade litegrann, men hade 1/50 dels sekund slutartid på den översta bilden i det här inlägget och bländare 8 och ISO 100. Blixtarna hade jag ställt på halv styrka.


Förra helgen fotade jag en röd Golf  6 GTI
Håller fortfarande på med dem bilderna, har haft fullt upp under veckan..
men jag har gjort några enstaka bilder..
här är en av dem.
Golf VI GTI
Har fotat med blixt här också =)

Ja börjar gilla att fota med blixt mer och mer..  När jag startat företaget och jobbat in lite pengar så ska ja nog skaffa Elinchrome batteriblixtar..  men då måste ja jobba hårt :P för dem kostar en bra slant..

Vad tycker ni om såna här inlägg där jag skriver lite mer om vad som händer bakom bilden?
Något ni vill fortsätta läsa om eller ? =)

Märks det att ja försöker ragga kommentarer eller ? hahaha..

yeye..

Ni får ha det så bra!

3 kommentarer:

Emil sa...

Kul att du går igenom exakt hur du har gått till väga med bilderna, det är alltid bra att få nya tips. Översta bilden är riktigt imponerande.

Arne Bloggson sa...

Du måste uppdatera bloggen minst varje dag annars kommer du aldrig få mer än högst 10 läsare. 10 stycken som ändå vet vad du sysslar med eftersom att det bara är människor i din närmaste krets som har tålamodet att gå in på och kolla din sida även om du inte skriver något på över en vecka. Blogga om verkligen allt möjligt så att du får kontinuitet och mer läsare. Det är först då du kan ta pulsen på vad folk vill läsa på din blogg genom att be om kommentarer. Nu är det bara att skrida till verket och uppdatera mera. För det är vad din blogg behöver just nu.
Lycka till!
PS. Du måste lära dig skillnaden på de och dem DS.

Anders Nordlén sa...

Klockrent med lite bakgrundsinfo till bilderna! Alltid kul att få veta hur det har gått till och hur du tänkt med bilderna så man får lite inspiration själv :)